Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Δήμος ΛΑΚΚΟΥΒΑΣ ή Δήμος ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

Πως θα πρέπει άραγε να ονομάζεται ένας Δήμος, ο οποίος κυριολεκτικά είναι κυριευμένος από τις λακκούβες που αφήνουν στους δρόμους οι εργολάβοι, καθώς κάνουν τις συνδέσεις για τις οικοδομές που χτίζουν.

Σήμερα το πρωί, 2 γονείς του συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου, μας κατήγγειλαν ότι έπεσαν με τα αυτοκίνητά τους σε λακκούβες καθώς πήγαιναν τα παιδιά τους στο σχολείο. Και οι δυο είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Οι λακκούβες ήταν σε απόσταση 100 μέτρων από το δημαρχείο, η πρώτη στο δρόμο πίσω από το νηπιαγωγείο και η δεύτερη μέσα στο ρέμα που έχει τσιμεντοστρωθεί και οδηγεί προς το παλιό χωριό, δυτικά του δημαρχείου. Ο μεν πρώτος γονέας, επειδή είχε και το πιο σοβαρό πρόβλημα, διαμαρτυρήθηκε στον δήμαρχο ο οποίος ήταν εκείνη την ώρα στο δημαρχείο αλλά εις μάτην. Είτε διαμαρτυρήθηκε, είτε όχι, καμία πρωτοβουλία από τον ίδιο. Ευτυχώς που κάποιοι εργαζόμενοι που ήταν παρόντες, βοήθησαν για να βγει το αυτοκίνητο, το οποίο γλύτωσε με κάποια γδαρσίματα στο κάτω μέρος του.

Λίγο πιο πέρα μπροστά στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης, μια λακκούβα επιμένει να βρίσκεται στην θέση της (!!!), εδώ και τρεις μήνες τουλάχιστον. Ο δε δρόμος που βρίσκεται στο ίδιο σημείο, μετά από κάθε βροχή εδώ και πολλά χρόνια, χαλάει με αποτέλεσμα κάθε φορά οι περίοικοι να φωνάζουν τον δήμο για να επισκευάζει το σημείο, ώστε να είναι προσβάσιμο από όλα τα αυτοκίνητα. Καμία σκέψη για ασφαλτόστρωση του συγκεκριμένου σημείου(15 μέτρα είναι), ώστε να μην ανοίγουν συνέχεια λακκούβες λόγω βροχής.

Και αν αυτά γίνονται δίπλα στο δημαρχείο, τότε τι γίνεται παραπέρα; Ας περιπλανηθεί κάποιος με το αυτοκίνητό του στην Νικήτη ή ας πάει μέχρι το Ν.Μαρμαρά και θα καταλάβει.

Αν μετά από όλα αυτά, δεν ονομάσει κάποιος τον δήμο μας όπως τον τίτλο του άρθρου, τότε μάλλον δεν βλέπει τι συμβαίνει

Τα σχόλια δικά σας...


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένα μας σώνει.Πρέπει να γίνει μια κίνηση, ένας σύλλογος,ο οποίος θα προβάλλει τα προβλήματα.Ξεκίνησέ το σαν ιδέα, κύριε Μουστάκα και πιστεύω θα βρεις πολλούς να σε στηρίξουν.Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τον τόπο
αυτόν.Είναι το χρέος μας στις επόμενες γενιές.
ο σχολιάζων

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον σχολιάζων,δεδομένου οτι δεν έχουμε και τοπικό συμβούλιο,(εχουμε την εδρα βλεπετε)μιά τετοια κίνηση ίσως βοηθήσει αρκεί να μην μπουν πάλι μπροστά τα ατομικά συμφέροντα.
nicK.