Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Επανάσταση λόγω ...παρέλασης

Θύελλα ποικίλων αντιδράσεων προκαλεί στην τοπική κοινωνία του δήμου Πολυγύρου η απόφαση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του οικισμού Καλυβών να μην επιτρέψει σε αριστούχο μαθητή αλβανικής καταγωγής να κρατήσει την ελληνική σημαία στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου
Τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Καλυβών με ανακοίνωσή τους απειλούν να μη στείλουν να παιδιά τους στην παρέλαση, εάν τη σημαία κρατήσει αριστούχους μαθητής της ΣΤ΄ δημοτικού, ο οποίος ζει με την οικογένειά του στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια και έχει βαπτιστεί χριστιανός.

Ενδεικτική του κλίματος είναι η ανακοίνωση (7/2/2009) του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, στην οποία τονίζεται ότι “η γενική συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα πως σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν οι γονείς να δοθεί η σημαία σε αλλοδαπό μαθητή. Προτείνουμε τη συμβιβαστική λύση να παρελάσει ο αριστούχος μαθητής με το λάβαρο του σχολείου και να παραιτηθεί από το δικαίωμα της σημαίας”. Μάλιστα ξεκαθαρίζουν ότι σε περίπτωση άρνησης του μαθητή οι γονείς δεν στείλουν τα παιδιά στην παρέλαση, έχοντας τη στήριξη και άλλων φορέων.

Τις αντιδράσεις και το πολεμικό κλίμα στη σχολική κοινότητα του Πολυγύρου παραδέχεται ο δήμαρχος Θωμάς Καπλάνης, ο οποίος τόνισε ωστόσο ότι το θέμα οδεύει προς εκτόνωση και δεν θα προκληθούν έκτροπα. “Θεωρώ ότι το πρόβλημα θα εκτονωθεί χωρίς να προκληθούν επεισόδια και άλλα έκτροπα. Ο δήμος δεν πρόκειται να παρέμβει, καθώς δεν έχει αρμοδιότητα. Και προσωπικά θεωρώ ότι εφόσον υπάρχει νόμος για το θέμα από το 2001, οφείλουμε να το σεβαστούμε”, υπογράμμισε ο κ. Καπλάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: