Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Καταγγελίες-σοκ κατά του ΠΟΥ για τη νέα γρίπη

Η πανδημία γρίπης ήταν πλασματική, καταγγέλλει ο επικεφαλής του Συμβουλίου της Ευρώπης και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επηρεάστηκε απότις φαρμακοβιομηχανίες που παρασκεύασαν τα εμβόλια.

Τη διεξαγωγή έρευνας για τις παραγγελίες των εμβολίων αλλά και το ρόλο των φαρμακοβιομηχανιών στην απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, να κηρύξει το περασμένο καλοκαίρι πανδημία της νέας γρίπης, ζήτησε ο επικεφαλής του τμήματος υγείας του συμβουλίου της Ευρώπης. H επιτροπή, στην οποία προΐσταται ο Βόνταργκ(φωτογραφία), άρχισε έρευνα για τον παρασκηνιακό ρόλο που διαδραμάτισαν οι φαρμακοβιομηχανίες στη δημιουργία και την εκμετάλλευση του κλίματος φόβου. Σύμφωνα με αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως απ’ τον διεθνή Τύπο, «ειδικοί» και στελέχη του ΠΟΥ, που έπαιξαν ρόλο στην ανάδειξη της «πανδημίας» σε υστερία και σε μαζική κινητοποίηση των υγειονομικών Αρχών, έχουν λάβει μεγάλα ποσά απ’ τις φαρμακοβιομηχανίες.

Κάνει λόγο για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα, καταγγέλλοντας ότι κυβερνήσεις, υπό το κλίμα πανικού, υπέγραψαν συμβόλαια για εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

Με αφορμή το θόρυβο που έχει προκληθεί, στη Γαλλία, η υπουργός Υγείας καλείται να δώσει εξηγήσεις για την διαχείριση της εκστρατείας εμβολιασμού.

Στην Ελλάδα, το υπουργείο Υγείας παρακολουθεί τις εξελίξεις, τονίζοντας ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Το πέρασμα του ιού από τη χώρα μας, έχει κοστίσει μέχρι σήμερα τη ζωή σε 92 ανθρώπους, έχει επιφέρει όμως και ένα μεγάλο πλήγμα στην ελληνική οικονομία. Αναπόφευκτα προκύπτουν ερωτήματα για το κόστος, πολύ περισσότερο όταν τα 8 εκατομμύρια δόσεων του εμβολίου που έχουν παραγγελθεί, έχουν στοιχίσει περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ και μόλις το 3,5% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί.

"Πονοκέφαλο" όμως αποτελεί για το υπουργείο Υγείας, και η παραγγελία επιπλέον 8 εκατομμυρίων δόσεων που έγινε πριν από λίγους μήνες όταν εκτιμήθηκε ότι πρέπει να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός, με δεδομένο ότι ο εμβολιασμός θα γινόταν σε δύο δόσεις.

Περίπου 1,2 έως 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι θα είναι το κόστος από την απουσία των νοσούντων από την εργασία τους και την απώλεια ακαθάριστου εθνικού προϊόντος.

Σε 200 έως 250 εκατομμύρια ευρώ θα ανέλθει το ιατρικό κόστος που οφείλεται σε ιατρικές επισκέψεις, κατανάλωση φαρμάκων, εισαγωγή σε νοσοκομεία ή μονάδες εντατικής θεραπείας.

Σχετικό άρθρο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=9528878#

Δεν υπάρχουν σχόλια: