Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Σχολικό πρωτάθλημα σκακιού 2010

Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομών Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής, οργάνωσε το 9ο Διανομαρχιακό Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 30-1-2010 (15:00 – 19:00) στην Θεσσαλονίκη.

Από τα σχολεία της Νικήτης συμμετείχαν δυο ομάδες, μια ομάδα του Δημοτικού Σχολείου και μια του Γυμνασίου. Η ομάδα του Δημοτικού Σχολείου αποτελούνταν από τους εξής, κατ' αλφαβητική σειρά, μαθητές: Αλέγρα Ιωάννη, μαθητή της Ε΄, Λούμσι Μαρριόλ, μαθητή της ΣΤ΄, Ξανθοπούλου Αννα, μαθήτρια της Ε΄ και Ρέτσικο Χρήστο, μαθητή τη ΣΤ΄. Η ομάδα του Γυμνασίου Νικήτης αποτελούνταν από τους εξής, κατ' αλφαβητική σειρά, μαθητές: Καγιακεισίδου Βασιλική, Λούμσι Νοερέντ, Ξανθόπουλο Δημήτρη και Ποζίδη Αριστοτέλη, όλοι μαθητές της Β΄.

Έλαβαν μέρος 69 ομάδες Δημοτικών σχολείων, με τελικό αποτέλεσμα την κατάκτηση της 4ης θέσης από την ομάδα του Δημοτικού Σχολείου με τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία στους 5 γύρους. Η ομάδα του Γυμνασίου πήρε την 6η θέση με δύο νίκες και μια ισοπαλία στους 5 γύρους.

Η ομάδα του Δημοτικού προκρίθηκε στην τελική φάση του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος Ελλάδος, που θα γίνει 23-25 Απριλίου 2010. Ο τόπος διεξαγωγής δεν έχει ανακοινωθεί. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία, αφού τα παιδιά μας άφησαν πίσω τους, μεγάλες και ιστορικές ομάδες της Θεσσαλονίκης. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την μεγάλη τους επιτυχία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά. Η επιτυχία τους μεγάλη. Ευχόμαστε κάλη επιτυχία και για την συνέχεια.