Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΣΟΚ!!! Το "παιχνίδι πνιγμού" στο σχολείο μας.

Εφιαλτικές διαστάσεις έχει λάβει ο εθισμός των εφήβων σε ένα παιχνίδι που διαδόθηκε μέσω διαδικτύου και οδηγεί ακόμα και στο θάνατo.
Αυτή τη φορά θύμα ήταν ένα 11χρονο αγόρι από το Michigan στο Detroit της Αμερικής βρέθηκε νεκρό στο δωμάτιό του, αφότου έχασε τις αισθήσεις του και πέθανε από ασφυξία, παίζοντας, τη νέα τρέλα του Ίντερνετ, το «παιχνίδι του πνιγμού».
Ο νεαρός μαθητής Brandon Stine, όπως πιστεύουν οι γονείς του, έπαιζε το «παιχνίδι του πνιγμού» ενώ βρισκόταν μόνος του στο σπίτι, σύμφωνα με τους κανόνες του οποίου, οι παίχτες, σταματάνε να αναπνέουν μέχρι να λιποθυμήσουν.
Το παιχνίδι συνήθως παίζεται από ομάδα εφήβων όπου προκαλεί ασφυξία ο ένας στον άλλο, αλλά είναι ένα παιχνίδι που μπορείς να παίξεις και μόνος σου. Η μητέρα του Brandon τον είχε παρακαλέσει να μην παίξει ποτέ αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι και εκείνος την είχε καθησύχαση λέγοντάς της «Μαμά, ποτέ δε θα έκανα κάτι τόσο χαζό».
Η «μόδα» διαδίδεται μέσω του Ίντερνετ, σε μεγάλο βαθμό, με τους γονείς συνήθως να το αγνοούν. Ο καθηγητής Στιβ Φιλντ, πρόεδρος του βρετανικού Βασιλικού Συλλόγου Παθολόγων Ιατρών προειδοποιεί λέγοντας «Είναι ανησυχητικό, πολύ επικίνδυνο, η πρακτική αυτή πρέπει να αποφεύγεται πάση θυσία». Οι γιατροί επισημαίνουν ότι το παιγνίδι του πνιγμού μπορεί να οδηγήσει σε σπασμούς, τραυματισμούς στο κεφάλι, εγκεφαλικά επεισόδια, καρδιακή ανακοπή και εγκεφαλική βλάβη, ενώ οι γονείς πρέπει να είναι σε θέση να διακρίνουν και να δείξουν ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση εάν τα παιδιά παραπονεθούν για ανεξήγητους πονοκεφάλους, κοκκινισμένα μάτια ή πόνους στα αφτιά.
Όλοι οι γονείς ας προστατέψουμε τα παιδιά μας από τέτοια επικίνδυνα παιχνίδια, τα οποία δυστυχώς έχουν έρθει και στο δικό μας σχολείο. Όποιος γονιός ρωτήσει το παιδί του αν γνωρίζει το συγκεκριμένο "παιχνίδι" είμαστε βέβαιοι ότι θα βρεθεί προ εκπλήξεως διότι η απάντησή του θα είναι καταφατική(ή ακόμη ότι το έχει παίξει). Ενημερώστε τα παιδιά για τον κίνδυνο που διατρέχουν και πείστε τα ότι δεν πρέπει να το δοκιμάσουν ούτε για αστείο.

1 σχόλιο:

Νατάσα είπε...

Το παιχνίδι αυτό έχει πολλές παραλλαγές και παίζεται εδώ και πολλά χρόνια στα σχολεία. Ευτυχώς στο δικό μας σχολείο αυτό που προσπαθούν να κάνουν τα παιδιά δεν είναι να λιποθυμήσουν αλλά να κρατήσουν όσο γίνεται περισσότερο την αναπνοή τους και σφίγγοντας τις γροθιές τους βάζουν δύναμη μέχρι να κοκκινίσουν! Βέβαια οι επιπτώσεις είναι πάλι άκρως επικίνδυνες αφού ο εγκέφαλος βρίσκεται σε κατάσταση πίεσης για αρκετή ώρα και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΟΞΥΓΟΝΟ. Οποιος κι αν είναι ο σκοπός ο κίνδυνος είναι ο ίδιος. Αξίζει να αναφέρουμε πως μετά από 4 λεπτά χωρίς οξυγόνο, ο εγκεφαλός μας αποκτά μη αναστρέψιμες βλάβες!

12 Φεβρουαρίου 2011 9:21 π.μ.