Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Ασύρματο δίκτυο στο σχολείο;

Τον προηγούμενο χρόνο, ο σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Νικήτης μαζί με τον σύλλογο εκπαιδευτικών του σχολείου, εναντιώθηκαν στην τότε απόφαση του δήμου Σιθωνίας για εγκατάσταση δίπλα στο σχολείο κεραίας ασύρματης τηλεφωνίας.

Οι γονείς, μετά από ανακοίνωση του συλλόγου συγκεντρώθηκαν και αφού έκλεισαν το σχολείο, ξήλωσαν την κατασκευή που προσπαθούσε να εγκαταστήσει συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας παροχής συνδέσεων ίντερνετ, σε απόσταση 1,5 μέτρου από το κτήριο του Δημοτικού Σχολείου. Σε συνάντηση δε με τον δήμαρχο απαίτησαν να μην γίνει καμιά ανάλογη εγκατάσταση κοντά στο σχολείο, για λόγους προστασίας των παιδιών όπως ο νόμος ορίζει.

Εδώ και μερικούς μήνες, βλέπουμε μια κεραία ασύρματου δικτύου(;), εγκατεστημένη πάνω στην βόρεια πλευρά του σχολείου, η οποία είναι εμφανής από τον δρόμο. Ποιος άραγε θα μπορούσε να μας απαντήση, για την ταυτότητα αυτής της κεραίας και για το λόγο ύπαρξής της;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κεραία στην οποία αναφέρεστε είναι του προγράμματος "Σύζευξις" της Νομαρχίας με στόχο τη δημιουργία δικτύου όλων των δημοσίων υπηρεσιών της Χαλκιδικής. Έχει εγκατασταθεί σε όλα τα μεγάλα σχολεία της Χαλκιδικής και η ακτινοβαλία που εκπέμπει είναι μικρότερη από ένα ασύρματο τηλέφωνο, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ανακοινώθηκαν. Περισσότερες πληροφορίες από τη Νομαρχία Χαλκιδικής.

Ανώνυμος είπε...

Γι΄αυτό κύριοι καλά θα είναι να ρωτάτε και μετά να μιλάτε!!!

Γονείς Δημοτικού Σχολείου Νικήτης είπε...

Πολύ "ωραίο" το ύφος σου Ανώνυμε 3:15.

Μα για αυτό το λόγο, αναρτήσαμε το θέμα για να έχουμε την πληροφόρηση, ώστε κάποιοι που ενδιαφέρθηκαν για το συγκεκριμένο ζήτημα να πάρουν απαντήσεις.

Μήπως όμως ενοχλήθηκες λόγω προσωπικών συμφερόντων, που θίχτηκαν λόγω των κινητοποιήσεων των γονέων;