Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Απεργία δασκάλων.

Εικοσιτετράωρη απεργία για τις 16 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή, το άνοιγμα εκ νέου του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού και τις εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας για τις προσλήψεις.

Η συγκέντρωση θα γίνει την ίδια ημέρα στο υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι στις 11:30 το πρωί.

Η ΔΟΕ διεκδικεί μεταξύ άλλων αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ· μισθό 1.400 ευρώ καθαρά στο νεοδιόριστο· δημόσια, καθολική, κοινωνική ασφάλιση· κατάργηση ωρομισθίας· δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή· κατάργηση των σεμιναρίων των 400 ωρών.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία θεωρεί αδιαπραγμάτευτο για τον κλάδο το σύστημα προσλήψεων (60% ΑΣΕΠ - 40% ενιαίος πίνακας), ενώ απορρίπτει τις εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας και ζητά διάλογο από μηδενική βάση.

Newsroom ΔΟΛ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

SA DE DREPOMASTE LIGO. DEN FTANEI POY KLEINOYN TA SXOLEIA GIA THN GRIPI, ME APOFASH NOMARXH PALI GIA THN GRIPH, GIA EKDROMES, GIA EKLOGES, EXOYME KAI TIS APERGEIES. kAI AYTES XREIAZONTAI KAI PREPEI NA GINONTAI GIA DIKAIA AITHMATA, ALLA MHPOS THA PREPEI NA ANAROTITHOYME PIA MORFOSH THA PAROYN TA PAIDIA MAS?

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν δάσκαλοι που δουλεύουν 2 ώρες και 30 λεπτά (8.15-11.30 μείον τα διαλ) και πληρώνονται με 1800 ευρώ ;
Η παιδεία είναι πλέον εντελώς ταξική, έχεις χρήματα για φροντιστήρια καλώς, όχι ; ελπίδες μηδαμινές .
Είναι αλήθεια ότι λειτουργούν πάνω από 3000 φροντιστήρια για μαθητές δημοτικού ;
Όσο δεν αξιολογείται η κάθε εκπ/κή μονάδα με αντικειμενικά κριτήρια δεν υπάρχουν ελπίδες βελτίωσης της εκπ/σης όσα χρήματα κι αν δοθούν.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με το προηγούμενο σχόλιο. Δεν θα πρέπει βέβαια να ήμαστε μηδενιστές. Μπορούμε να αλλάξουμε ως κοινωνία, αν οι ίδιοι οι δάσκαλοι αντιληφθούν ότι αποστολή τους είναι η μόρφωση των παιδιών μας και όχι το δικό τους "βόλεμά". Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί έχουν την δύναμη να αλλάξουν το σύστημα. Αν αυτοί δεν θελήσουν να αλλάξουν, τότε απορώ ποιος και με ποιο πολίτευμα θα τους έκανε να αλλάξουν. Είναι τουλάχιστον ανόητο να κρύβονται πίσω τα "κεκτημένα" και τις "εντολές του υπουργείου". Απορώ, για να αποδόσουν στην δουλειά τους πρέπει να έχουν "βούρδουλα" από πάνω τους;