Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Απόλυτη επιτυχία Δημόσιων Σχολείων

«Σύσσωμη» μεταβαίνει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η γ΄ λυκείου του 2ου Πειραματικού Σχολείου, που κατόρθωσε το απόλυτο, δηλαδή επιτυχία 100%, καθώς και οι 60 μαθητές του θα είναι τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά φοιτητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Το 99% άγγιξε και το Λύκειο Τριανδρίας, με το «διαβατήριο» για τις πανεπιστημιακές σχολές, να λαμβάνουν οι 100 από τους 102 υποψηφίους.
Πολύ ψηλά στις θέσεις με τα σχολεία που κατέκτησαν υψηλά ποσοστά επιτυχίας για τους μαθητές του είναι το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Νεάπολη με 98,5% (πέρασαν οι 61 από τους 62 υποψηφίους), το 1ο Πειραματικό του ΑΠΘ (Κλεάνθους) με 98% (επιτυχία για τους 53 από τους 54) και το Πειραματικό Σχολείο του ΑΠΘ (Αγίας Σοφίας) με 92% (51 στους 55 υποψηφίους). Ειδικότερα στα σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, το ποσοστό της επιτυχίας ανέρχεται στο 78% σε σχέση με τον αριθμό των υποψηφίων, με το 43,5% να εισέρχεται σε ΑΕΙ και το 35% σε ΤΕΙ. Ικανοποιητικές κρίνονται και οι επιδόσεις των επαγγελματικών και τεχνικών λυκείων που υπάγονται στην ίδια διεύθυνση, με ποσοστά εισαγωγής σε ΤΕΙ στο 37,47% και 53,7%, αντίστοιχα. Στην Ανατολική Θεσσαλονίκη συνεχίστηκε η παράδοση των καλών επιδόσεων σε σχολεία όπως στο Λύκειο Μίκρας (88,14%), το 3ο Καλαμαριάς (88%) και 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης (87%).
Συνεργασία και προσπάθεια
Ο διευθυντής του 2ου Πειραματικού Σχολείου, Ελευθέριος Βέτσιος, έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος μετά το 100% που πέτυχαν οι μαθητές της γ΄λυκείου. «Εύχομαι σ΄ όλους τους μαθητές καλή σταδιοδρομία και ανταμοιβή των επίπονων προσπαθειών τους. Στους γονείς τους να είναι γεροί και δυνατοί για να εξακολουθούν να συμπαραστέκονται στις καλές προσπάθειες των παιδιών τους». Σύμφωνα με τον κ. Βέτσιο, τα «εργαλεία» της επιτυχίας ήταν «η θετική σκέψη και η προσήλωση στο στόχο». Ως αποτέλεσμα των κοινών προσπαθειών μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών κρίνει το μεγάλο αριθμό των επιτυχόντων στο Πειραματικό Σχολείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας η διευθύντρια, Μαρία Συργιάννη. Η συνεργασία μαθητών και καθηγητών και οι σχέσεις εμπιστοσύνης που αναπτύχθηκαν μεταξύ τους, ήταν η αφετηρία για τις πολύ καλές τους επιδόσεις» τονίζει η διευθύντρια του Λυκείου Τριανδρίας, Χαρά Δεληβογιατζή. «Η μέρα των αποτελεσμάτων είναι μία μέρα γιορτής αλλά εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η επόμενη μέρα για τους μαθητές μας» επισημαίνει ο καθηγητής του Πειραματικού Σχολείου (Κλεάνθους) Λάζαρος Κακουλίδης. «Είναι επιτυχία ενός δημόσιου σχολείου που εργάζεται χωρίς τυμπανοκρουσίες και εντυπωσιασμούς που στοχεύει στο να δώσει στους μαθητές εκείνα τα εφόδια που θα τα βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του τους περιμένουν», προσθέτει. Ικανοποίηση και στο δήμο Συκεών, καθώς οι μαθητές των δύο λυκείων του δήμου πέτυχαν σημαντικές επιδόσεις με ποσοστά επιτυχίας στο 88,88% και 82,14%. (Αναδημοσίευση από aggelioforo.gr)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει τη δευτέρα 13-9-2010.
Ώρα: 9.00π.μ.