Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Νέα γρίπη ή νέο ξήλωμα των ταμείων παγκοσμίως, προς όφελος των φαρμακευτικών εταιρειών;

Τελευταία γίνεται πολύς λόγος για την "Νέα γρίπη" ή γρίπη των χοίρων. Μάλιστα είναι τέτοια η πληροφόρηση που έχουμε καθημερινά, ώστε ακόμη και να μην πιστεύουμε στον κίνδυνο, "φροντίζουν" τα ΜΜΕ να μας μεταπείσουν. Μήπως θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν πράγματι χρειάζεται να ανησυχούμε και αν ναι, μέχρι πιο βαθμό.

Οι Έλληνες επιστήμονες εμφανίζονται καθησυχαστικοί για τη νέα γρίπη, καθώς μέχρι στιγμής, ο ιός Α Η1Ν1 δεν παρουσιάζει μεγαλύτερη επικινδυνότητα από τη συνήθη εποχική γρίπη, όπως αναφέρουν σε έρευνα της MARC που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του «Έθνους της Κυριακής». Σχεδόν εννιά στους δέκα (ποσοστό 87,3%) παθολόγους, πνευμονολόγους και παιδίατρους χαρακτηρίζουν αδικαιολόγητο το θόρυβο που έχει ξεσπάσει και έξι στους 10 λέει «όχι» στο κλείσιμο των σχολείων τον Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα μάλιστα με το 88,1% των παθολόγων, το 86,3% των πνευμονολόγων και το 86,3% των παιδιάτρων, η κινδυνολογία των τελευταίων ημερών είναι υπερβολική, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο υπέρμετρο χαρακτήρισαν τον θόρυβο το 86,8% των γιατρών της χώρας και το 88,5% εντός των τειχών της Αττικής.

Τα παραπάνω αποτελέσματα απορρέουν από τη γνωμοδότηση της πλειονότητας των ερωτηθέντων (σε ποσοστό 80,7%) πως με τα μέχρι τώρα δεδομένα η γρίπη A/H1N1 δεν συνιστά μεγαλύτερο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία από τη συνήθη εποχική γρίπη, άποψη με την οποία διαφώνησε μόλις το 18,7% των γιατρών. Λιγότερο επικίνδυνη από την εποχική γρίπη χαρακτήρισε τη νέα γρίπη το 80,7% των παθολόγων, το 80,4% των πνευμονολόγων και το 80,8% των παιδιάτρων.

Η συντριπτική πλειονότητα των γιατρών αντιτάχθηκε και στο κλείσιμο των σχολείων από το φθινόπωρο, καθώς τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν δικαιολογούν μια ανάλογη απόφαση. Μόλις το 3,7% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά στο να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία από τον Σεπτέμβρη. Αντιθέτως, το 58,7% εκτιμά πως τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν κανονικά, ενώ καταγράφεται και ένα πιο συγκρατημένο ποσοστό γιατρών, το 37,6% που λέει ότι «είναι ακόμη νωρίς για να κρίνει».

Τι συμβαίνει όμως και "φροντίζουν" τα ΜΜΕ να μας θυμίζουν τον κίνδυνο και να αποκρίπτουν τις απόψεις των ειδικών; Μήπως θα πρέπει να έχουμε υπόψην μας και τον εύκολο πλουτισμό κάποιων με την ευκαιρία της πανδημίας; Το παρακάτω video μας δείχνει τι μπορεί να προκαλέσουν οι μαζικοί εμβολιασμοί, εκτός από τον υπερβολικό πλουτισμό των φαρμακευτικών εταιρειών που εμπλέκονται σ'αυτούς.

http://www.youtube.com/watch?v=uW8ulLgXmyA

Ίσως μια πιο κριτική στάση απέναντι σε όλα όσα σχετικά ακούγονται θα ήταν ενδεδειγμένη για την ομαλή πορεία ολόκληρης της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: