Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου


 

Στην τελευταία συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο έγινε την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής

1. Για την φετινή σχολική χρονιά 2011-2012,  να μην ζητηθεί οικονομική στήριξη από τους γονείς.

2. Μετά την επιτυχημένη φωτογράφιση του περασμένου έτους και μετά από την ζήτησή της από πολλούς γονείς, αποφασίστηκε η επανάληψή της για φέτος, με κόστος πακέτου 15 €. Το πακέτο θα περιλαμβάνει
- Ολόσωμο καμβά με την φωτογραφία του παιδιού
- 1 κούπα
- 8 μικρές φωτογραφίες
- 1 φωτογραφία 15Χ21
- 1 δίπτυχο
- 1 πακέτο με χριστουγενιάτικα δωράκια για κάθε παιδί
Οι φωτογραφίες θα δοθούν το Πάσχα.
Στον σύλλογο θα προσφερθούν τα δώρα της ΣΤ' και για την κλήρωση που θα γίνει
- 1 ποδήλατο 26''
- 1 ψηφιακή κορνίζα
- 1 επιτραπέζιο φωτιστικό με κάμερα
- 4 σκέιτμπορντ


3. Μετά από συννενόηση με τον σύλλογο διδασκόντων να βελτιώσουμε την αισθητική των τουαλετών του πρώτου ορόφου και να ολοκληρώσουμε την περισυνή επέμβασή μας στις τουαλέτες του ισογείου.

4. Να δημιουργήσουμε τμήματα εξωσχολικών δραστηριοτήτων με εκμάθηση παραδοσιακών χορών και μαθήματα ζωγραφικής.

5. Να συμμετάσχουμε στην συνάντηση με τον σύλλογο εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Νικήτης με την παράκληση αυτή να γίνει απόγευμα.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ο γύρος της γης σε ένα λεπτό!!!

Μπορεί στον Phileas Fogg να  πήρε 80 μέρες για να κάνει τον γύρο του κόσμου, όμως χάρη στα θαύματα της τεχνολογίας είναι δυνατόν πλέον να γίνει σε ένα λεπτό!
Αυτό το βίντεο που δείχνει στην κυριολεξία τον γύρο του κόσμου αποτελεί συλλογή εικόνων από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο James Drake, συνέδεσε αυτές τις φωτογραφίες από τον ΙSS, ο οποίος τρέχει με 220 μίλια πάνω από την επιφάνεια της γης και δημιούργησε ένα μονόλεπτο βίντεο που έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση σε όσους το έχουν παρακολουθήσει…

Το βίντεο το οποίο «ανέβηκε» στο διαδίκτυο στις 15 Σεπτεμβρίου έχει κάνει 50.000 χτυπήματα και ξεκινά την περιήγησή του από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Στην συνέχεια κινείται πάνω από την Βόρεια και Νότια Αμερική και την Ανταρκτική.

Μπορείτε να διακρίνεται κάποιες πόλεις με χρονολογική σειρά όπως Vancouver Island, Victoria, Βανκούβερ, Σιάτλ, Πόρτλαντ, Σαν Φρανσίσκο, Λος Άντζελες, το Φοίνιξ, διάφορα μεγάλα αστικά κέντρα όπως το Τέξας, Νέο Μεξικό, Πόλη του Μεξικού, κόλπος του Μεξικού, και χερσόνησος Γιουκατάν.

Επίσης στο βίντεο περιλαμβάνονται οι χώρες: Γουατεμάλα, Παναμάς, Κολομβία,  Εκουαδόρ, Περού, Χιλή, και άλλες χώρες.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Πανηγυρικός εορασμός στη Νικήτη.



Του Αγίου Νικήτα σήμερα 15 Σεπτεμβρίου και εορτάζουμε τον πολιούχο της Νικήτης
Από παιδί ο Νικήτας είχε διδαχθεί την αγία πίστη από το γότθο επίσκοπο Θεόφιλο, ο οποίος συχνά υπενθύμιζε στο Νικήτα τα λόγια του αποστόλου Παύλου: «μένε ακλόνητος σʼ εκείνα που έμαθες. Από μικρό παιδί γνωρίζεις τις αγίες Γραφές, που μπορούν να σου μεταδώσουν την αληθινή σοφία, που οδηγεί στη σωτηρία διά μέσου της πίστεως στον Ιησού Χριστό». Και έτσι έγινε.
Όταν ο ηγεμόνας Αθανάριχος συνέλαβε το Νικήτα και τον απείλησε για να αρνηθεί το Χριστό, αυτός έμεινε αμετακίνητος σʼ αυτά που έμαθε από παιδί. Ομολόγησε με θάρρος το Χριστό μπροστά στον ηγεμόνα, ο οποίος όταν τον άκουσε εξαγριώθηκε πολύ. Διέταξε αμέσως και του έσπασαν τα κόκκαλα με τον πιο φρικτό τρόπο. Αλλά το μίσος των απίστων ήταν τόσο, ώστε μετά τον έριξαν στη φωτιά, όπου βρήκε το θάνατο. Η φωτιά όμως, με τη θεία θέληση, σεβάστηκε το λείψανό του. Το πήρε κάποιος ευσεβής χριστιανός και το διαφύλαξε σε θήκη.
.

Χρόνια πολλά