Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Αποκριάτικο πάρτυ




Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το αποκριάτικο πάρτυ του νηπιαγωγείου Νικήτης. Τα παιδιά μαγεύτικαν από τον κλόουν, την μουσική και τις εκπλήξεις. Μαζί με τα παιδιά διασκέδασαν όλοι, μαμάδες, μπαμπάδες και φυσικά οι νηπιαγωγοί, δημιουργώντας μια πολύ όμορφη και γλυκιά ατμόσφαιρα!!!

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Σχολική εφημερίδα

Η ΣΤ' Δημοτικού του σχολείου μας, ξεκίνησε να εκδίδει από τον Ιανουάριο του 2009 την σχολική της εφημερίδα. Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια των μαθητών των 2 τμημάτων της ΣΤ' τάξης, που με συντονιστές τους δασκάλους τους κα Κατερίνα Κουγιουμτζή και κ. Χριστοδουλάκη Δήμο συλλέγουν πληροφορίες και παίρνουν συνεντεύξεις για επίκαιρα και ενδιαφέροντα θέματα.
Ο τίτλος της είναι "σχολικά νέα", είναι μηνιαία και εκτός από τα παραπάνω θέματα, στο υλικό της περιλαμβάνονται βιβλιοπροτάσεις, αινίγματα, ποιήματα, αλλά και κόμικς, μεσοστοιχίδες, ακροστοιχίδες, ανέκδοτα και τοπική αθλητική ενημέρωση.
Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!!! στα παιδιά και στους δασκάλους τους, για την ωραία ιδέα που είχαν και υλοποίησαν. Τέτοιες δράσεις, μας κάνουν εμάς τους γονείς να χαιρόμαστε και να είμαστε περήφανοι που τα παιδιά μας φοιτούν σε ένα δραστήριο σχολείο.
Γιατί το σχολείο είναι το δεύτερο σπίτι των παιδιών μας και αποτελεί έναν θαυμαστό κόσμο δημιουργίας, χαράς και ψυχαγωγίας. Εμείς οι γονείς θα είμαστε κοντά και θα στηρίζουμε πάντα ανάλογες προσπάθειες στην τόσο ενδιαφέρουσα σχολική ζωή.

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Έλληνες φίλοι

Ενας πολύ καλός μας φίλος, απόδημος, μας έστειλε ηλεκτρονικά τι λέγεται στις Βρυξέλλες για τους Ελληνες φίλους και επειδή μας άρεσε πολύ, θέλαμε σήμερα να το μοιραστούμε μαζί σας:
  • Οι φίλοι: Θα σου πούνε «γεια».Οι Ελληνες φίλοι: Θα σου κάνουν μια μεγάλη αγκαλιά και ένα δυνατό φιλί.
  • Οι φίλοι: Αποκαλούν τους γονείς σου «κύριε» και «κυρία».Οι Ελληνες φίλοι: Αποκαλούν τους γονείς σου «θείε» και «θεία»!
  • Οι φίλοι: Δεν σ' έχουν δει ποτέ να κλαις.Οι Ελληνες φίλοι: Κλαίνε μαζί σου.
  • Οι φίλοι: Τρώνε στο τραπέζι σου και φεύγουν. Οι Ελληνες φίλοι: Ξοδεύουν ώρες τρώγοντας, μιλώντας, γελώντας και απλά κάνοντας παρέα.
  • Οι φίλοι: Δανείζονται δικά σου πράγματα για λίγες μέρες και σου τα επιστρέφουν.Οι Ελληνες φίλοι: Κρατούν τα δανεικά πράγματα μέχρι να ξεχάσεις ότι είναι δικά σου!
  • Οι φίλοι: Γνωρίζουν αρκετά πράγματα για σένα. Οι Ελληνες φίλοι: Μπορούν να γράψουν βιβλίο για σένα με πολλές λεπτομέρειες.
  • Οι φίλοι: Σε παρατάνε, αν αυτό κάνει και ο πολύς κόσμος. Οι Ελληνες φίλοι: Εχουν χεσμένο τον κόσμο και είναι μαζί σου.
  • Οι φίλοι: Χτυπούν την πόρτα σου ή παίρνουν τηλέφωνο όταν θέλουν να σ' επισκεφτούν. Οι Ελληνες φίλοι: Μπαίνουν μέσα και φωνάζουν «Ηρθα!»
  • Οι φίλοι: Είναι για λίγο...Οι Ελληνες φίλοι: Είναι για μια ζωή!

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Σχολικό πρωτάθλημα σκακιού

Σήμερα Κυριακή πραγματοποιήθηκαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο των Ν. Μουδανιών προκριματικοί αγώνες για το Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Ν. Χαλκιδικής. Τα σχολεία της Νικήτης είχαν μια δυναμική παρουσία σε όλες τις κατηγορίες που συμμετείχαν και τα αποτελέσματα που έφεραν, ήταν σίγουρα ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά για την εξέλιξη του αθλήματος στην Νικήτη. Αναλυτικά οι διακρίσεις έχουν ως εξής:
Στην Α' Δημοτικού: Καλαθέρης Δημήτριος 5ος στην γενική κατάταξη & Αποστολούδη Αμαλία 2ο κορίτσι στη γενική κατάταξη
Στην Δ' Δημοτικού: Αλέγρας Ιωάννης 3ος στη γενική κατάταξη & Ξανθοπούλου Άννα 3ο κορίτσι στην γενική κατάταξη.
Στην Ε' Δημοτικού: Ρέτσικος Χρήστος 2ος στην γενική κατάταξη (η μεγάλη έκπληξη της ημέρας που άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις)
Στην Α' Γυμνασίου: Δημήτρης Ξανθόπουλος 3ος στην γενική κατάταξη & Βασιλική Καγιακεϊσίδου 2ο κορίτσι στην γενική κατάταξη.
Όλοι οι παραπάνω μαθητές, προκρίνονται στην επόμενη φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 15 Μαρτίου. Τα υπόλοιπα παιδιά που συμμετείχαν στους αγώνες, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο για το ήθος τους όσο και για τις γνώσεις τους πάνω στο σκάκι είναι τα εξής: Αποστολούδης Γεώργιος, Βάσιος Ιωακείμ, Βάσιος Αστέριος, Καλαθέρη Σοφία, Καραλής Κοσμάς, Λούμση Νεορέντ, Λούμση Μαριόντ, Ρέτσικος Γεώργιος, Παμπόρης Χρήστος και Παμπόρης Σπύρος. Το τμήμα σκακιού του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Νικήτης λειτουργεί από το σχολικό έτος 2007-2008 και υπεύθυνη είναι η Πρόεδρος του συλλόγου κα Χριστοδουλάκη Λεμονιά.
Παρά την μικρή εμπειρία τους σε αγώνες, τα παιδιά έφεραν τα παραπάνω αποτελέσματα, τα οποία αποτελούν εχέγγυο για την μελλοντική πορεία τους. Συγχαρητήρια...


Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Παιδικό πάρτυ

Ο Σύλλογος Γονέων του Νηπιαγωγείου Νικήτης διοργανώνει την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου στο IL MARRE, στις 6:00 μ.μ., παιδικό αποκριάτικο πάρτυ. Στην εκδήλωση είναι καλεσμένος κλόουν ο οποίος ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις!!!
Ο καφές ή το τοστ θα κοστίζει 2€.

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Μέτρηση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας

Το πρόγραμμα pedion24, που αναπτύχθηκε από το Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Εργαστήριο Συστημάτων Υπολογιστών & Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου τοποθέτησε και λειτουργεί συνεχώς από τις 9 Ιανουαρίου του 2009, μετρητή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο σχολείο μας.

Προηγήθηκε ο έντονος προβληματισμός για την ύπαρξη της κεραίας του ΟΤΕ και με μια σειρά επιστολών του Συλλόγου Γονέων προς την Νομαρχία, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον ΟΤΕ και την Εθνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, επιτεύχθηκε η παραπάνω τοποθέτηση. Η συσκευή είναι η λευκή κεραία πάνω στην κολόνα όπως φαίνεται στην φωτογραφία και μετράει συνεχώς την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία τόσο από την κινητή τηλεφωνία όσο και από την ραδιοφωνία, τηλεόραση κλπ. Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται αυτόματα στην ιστοσελίδα http://www.pedion24.gr/ και μπορεί να ενημερωθεί γι' αυτά ο οποιοσδήποτε.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά και απ' ότι δείχνουν οι μετρήσεις δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Εμείς όμως μένουμε σε εγρήγορση. Έτσι, μετά την ενημέρωση που μας έγινε από τον Προϊστάμενο του τμήματος σχέσεων του ΟΤΕ με της Τοπικές Κοινωνίες κ. Παπαφιλίππου καθώς και έναν ακτινοφυσικό, προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή με κάποιον καθηγητή Πανεπιστημίου ώστε να διοργανώσουμε μια σχετική ημερίδα.

Το σίγουρο όμως είναι ότι τα παιδιά δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να έρχονται σε επαφή με τα κινητά. Γονέας του συλλόγου υπήρξε τις τελευταίες μέρες μάρτυρας σε κατάστημα της περιοχής μας, όπου έγινε το εξής απίστευτο. Μητέρα με παιδιά στο νηπιαγωγείο και στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού που συνοδευόταν από αυτά, πήγε για να αγοράσει κινητό τηλέφωνο για το παιδί του Δημοτικού. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, προς τιμή του, όχι μόνο δεν της πούλησε κινητό, αλλά την συμβούλεψε να μην αφήνει τα παιδιά να έρχονται σε επαφή μ' αυτά. Ο λόγος φυσικά είναι οι αλλοιώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον παιδικό εγκέφαλο, δημιουργώντας του μαθησιακά και άλλα προβλήματα σε όλη του την ζωή.

Συμπερασματικά λοιπόν θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο προβληματισμός για τις κεραίες είναι δικαιολογημένος, αλλά αν εφοδιάσουμε κάθε παιδί με ένα κινητό, τότε όχι μόνο δεν λειτουργεί προς όφελός μας, αλλά μάλλον βλαπτικά. Εφησυχάζουμε στην συνείδησή μας ότι κάτι κάνουμε ως δραστήριοι γονείς για να το προστατεύσουμε και από την άλλη δίνουμε στο παιδί μας να κρατάει στα χέρια του τον κίνδυνο.

Για όποιον ενδιαφέρεται για περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες εκτός από το http://www.pedion24.gr/ μπορεί να επισκεφθεί και τα παρακάτω site

http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs322/en/index.html (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας)

http://www.who.int/docstore/peh-emf/EMFStandards/who-0102/Worldmap5.htm (Ισχύοντα όρια ασφαλούς έκθεσης Παγκοσμίως)

http://www.emf-info.ch/e/index.html (Ελβετικό site με τις χρήσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας)

http://www.mmfai.org/public/hownetworksop.html (Πως λειτουργούν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας)

http://www.eeae.gr/ (Ελληνική επιτροπή ατομικής ενέργειας)

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Ένα ελπιδoφόρο ξεκίνημα

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί φίλοι

Δημιουργήσαμε αυτό το ιστολόγιο ελπίζοντας στην καλύτερη και αμεσότερη πληροφόρηση των γονέων του Δημοτικού Σχολείου Νικήτης. Φυσικά δεν είναι ο μοναδικός λόγος και οι μοναδικοί αποδέκτες. Μέσα από αυτό το ιστολόγιο, θα δημοσιεύουμε πληροφορίες οι οποίες θα είναι χρήσιμες και σχετικές με τα παιδιά μας, γεγονότα που συμβαίνουν στο Σχολείο μας και που σίγουρα θα χρήζουν συζήτησης με εσάς, που θα θελήσετε να συμμετάσχετε σ'αυτό τον ανοιχτό διάλογο. Γιατί αυτό που διαβάζετε τώρα, δεν είναι παρά ένα παράθυρο διαλόγου που αξιοποιώντας το σωστά, θα μπορέσουμε να γίνουμε σοφότεροι. Όλοι κάτι έχουμε να μάθουμε από τον διπλανό μας.

Αν πραγματικά θέλουμε να δούμε το Σχολείο μας να αλλάζει σε μια ποιοτικότερης μορφής εκπαίδευση, θα πρέπει να μάθουμε να συζητάμε. Να προτείνουμε λύσεις και στην συνέχεια να είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τη λύση που θα αποφασιστεί από τους περισσοτέρους μετά από περίσκεψη. Και να την ακολουθήσουμε, ασχέτως αν είναι η δική μας ή κάποιου άλλου.

Το Σχολείο μας, είναι ένα σχολείο με καλή απόδοση στην εκπαίδευση των παιδιών μας. Αυτό όμως δεν θα μας κάνει να εφησυχάζουμε. Δεν αρκούμαστε απλώς στην καλή εκπαίδευση, ζητούμε την άριστη!!! Όσο μπορούμε θα προσπαθούμε και θα προτρέπουμε γονείς, δασκάλους και μαθητές, να προχωρούμε μέχρι να κατακτήσουμε την κορυφή.

Καλή αρχή...